Marek SMITAL

Bakalářská práce

Analýza fenolických látek v uzeninách

Analysis of phenolic compounds in smoked meat
Anotace:
Tato práce se v teoretické části zabývá stručnou charakterizací fenolických sloučenin a jejich nejdůležitějším zástupcem pro proces uzení - ligninem. Dále ve zkratce seznamuje čtenáře s procesem uzení a mechanismem účinku antioxidační aktivity fenolů při prodloužení trvanlivosti potravin. Experimentální část práce je zaměřena na stanovení některých fenolů a porovnání jejich koncentrací v uzeninách …více
Abstract:
The theoretical part of this thesis provides brief characterization of phenolic compounds and their most important representative used for the process of smoking, i.e. lignin. Furthermore, it briefly introduces the reader to the smoking process and to the mechanism and effect of the antioxidant activity of phenols in prolonging food durability. The experimental part of the thesis focuses on the determination …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SMITAL, Marek. Analýza fenolických látek v uzeninách. Olomouc, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakulta

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses kgaa0l kgaa0l/2
3. 5. 2017
Složky
Soubory
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.