Analýza fenolických látek v uzeninách – Marek SMITAL
Marek SMITAL
Bakalářská práce
Analýza fenolických látek v uzeninách
Analysis of phenolic compounds in smoked meat
Anotace:
Tato práce se v teoretické části zabývá stručnou charakterizací fenolických sloučenin a jejich nejdůležitějším zástupcem pro proces uzení - ligninem. Dále ve zkratce seznamuje čtenáře s procesem uzení a mechanismem účinku antioxidační aktivity fenolů při prodloužení trvanlivosti potravin. Experimentální část práce je zaměřena na stanovení některých fenolů a porovnání jejich koncentrací v uzeninách …víceAbstract:
The theoretical part of this thesis provides brief characterization of phenolic compounds and their most important representative used for the process of smoking, i.e. lignin. Furthermore, it briefly introduces the reader to the smoking process and to the mechanism and effect of the antioxidant activity of phenols in prolonging food durability. The experimental part of the thesis focuses on the determination …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Petr Barták, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SMITAL, Marek. Analýza fenolických látek v uzeninách. Olomouc, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva