Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost – Bc. Denisa Holečková
Bc. Denisa Holečková
Master's thesis
Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost
Determination of fiber and polyphenols of non-traditional flours and their digestibility
Abstract:
Teoretická část diplomové práce stručně charakterizuje obiloviny a mouky používané běžně pro výrobu pečiva a podrobněji se zabývá netradičními moukami ze surovin jako jsou banány, dýňová, ostropestřcová, lněná a hroznová semena. Praktická část diplomové práce je zaměřena na stanovení sušiny, popela, neutrálně-detergentní vlákniny, celkových polyfenolů a in vitro stravitelnosti ve vzorcích netradičních …moreAbstract:
The theoretical part briefly summarizes characteristics of cereals and flours commonly used for the production of bread and deals in more detail with non-traditional flours made of banana, pumpkin seed, milk thistle seed, flaxseed and grape seed. The experimental part of this thesis focuses on the determination of dry matter, ash, neutral-detergent fiber, total polyphenols and in vitro digestibility …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2022
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOLEČKOVÁ, Denisa. \textit{Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2022. Available from: https://theses.cz/id/kgil45/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Holečková, Denisa. Stanovení vlákniny a polyfenolů netradičních mouk a jejich stravitelnost. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Porovnání in vitro a in situ metod pro hodnocení stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže u dojnic
Jitka Hutařová -
Porovnání in vitro stravitelnosti neutrálně detergentní vlákniny u čirokových siláží
Markéta Vítečková -
BACHOROVÁ DEGRADOVATELNOST ORGANICKÉ HMOTY JETELE LUČNÍHO STANOVENÁ METODOU IN SITU
Ondřej KOUKOL -
Efektivní bachorová degradovatelnost neutrálně detergentní vlákniny u přežvýkavců
Ondřej KOUKOL -
Stravitelnost a nutriční znaky technologicky zpracovaných pšeničných zrn
Tereza Mrlíková -
Stravitelnost netradičních cereálií
Petr SVOBODA -
Stanovení nutričních parametrů obilovin, jejich stravitelnost a vzájemné korelace
Veronika Konečná -
Stanovení stravitelnosti ve vybraných druzích netradičních cereálií
Dominika ZAČALOVÁ