Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování – Bc. Lucie Hejnalová
Bc. Lucie Hejnalová
Diplomová práce
Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování
The use of essential oils against posthatvest diseases of onion for consumer storage
Anotace:
V této diplomové práci je testována účinnost vybraných silic během spotřebitelského skladování cibulí. Cibule jsou hojně využívanou plodinou nejen v domácnostech. Během skladování cibule je možné narazit na několik překážek, které mohou snížit jak jejich senzorickou jakost, tak ohrozit zdraví konzumentů. Pro spotřebitelské skladování, které má oproti velkým zařízením určeným k uchovávání potravin …víceAbstract:
In this diploma thesis, the effectiveness of selected essential oils during consumer storage of onions is tested. Onions are a widely used crop not only in households. During the storage of onions, it is possible to encounter several obstacles that can reduce both their sensory quality and endanger the health of consumers. For consumer storage, which has fewer options for controlling temperature, humidity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2023
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Oponent: Přemysl Landa, MUDr., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HEJNALOVÁ, Lucie. \textit{Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/khubq5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
Interactions of metallic nanoparticles and natural compounds with food-borne pathogens
Ondřej Chlumský -
Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing
Jan Staš -
Utilization of algae in food industry
Kateřina Patloková -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Enkapsulace silic a jejich využití v obalech při skladování rychle se kazících potravin
Kateřina Novotná
Název
Vložil
Vloženo
Práva