Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování – Bc. Lucie Hejnalová
Bc. Lucie Hejnalová
Master's thesis
Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování
The use of essential oils against posthatvest diseases of onion for consumer storage
Abstract:
V této diplomové práci je testována účinnost vybraných silic během spotřebitelského skladování cibulí. Cibule jsou hojně využívanou plodinou nejen v domácnostech. Během skladování cibule je možné narazit na několik překážek, které mohou snížit jak jejich senzorickou jakost, tak ohrozit zdraví konzumentů. Pro spotřebitelské skladování, které má oproti velkým zařízením určeným k uchovávání potravin …moreAbstract:
In this diploma thesis, the effectiveness of selected essential oils during consumer storage of onions is tested. Onions are a widely used crop not only in households. During the storage of onions, it is possible to encounter several obstacles that can reduce both their sensory quality and endanger the health of consumers. For consumer storage, which has fewer options for controlling temperature, humidity …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 16. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Reader: Přemysl Landa, MUDr., externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HEJNALOVÁ, Lucie. \textit{Využití silic proti skládkovým chorobám cibule při spotřebitelském skladování}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/khubq5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Chemical composition and in vitro antibacterial effects of vapours of essential oils from plants recommended by the European Medicines Agency against respiratory infections
Julien Antih -
Isolation and Analysis of Essential Oils from Spices
Markéta Vostarková -
Interactions of metallic nanoparticles and natural compounds with food-borne pathogens
Ondřej Chlumský -
Natural compounds used for reduction of enzymatic browning in food processing
Jan Staš -
Utilization of algae in food industry
Kateřina Patloková -
Přírodní rostlinné látky a jejich potenciál zvyšovat antimikrobiální účinek konvenčních potravinářských konzervačních látek
Stanislav Rys -
Enkapsulace silic a jejich využití v obalech při skladování rychle se kazících potravin
Kateřina Novotná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights