Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů – Bc. Linda VOPÁTKOVÁ
Bc. Linda VOPÁTKOVÁ
Master's thesis
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
Possibilities of use spelt spikelets for baking products preparation
Abstract:
Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato práce má za cíl zhodnotit možnosti využití celého zrna včetně pluch v pekařském průmyslu a jejich vliv na jakost, jak z hlediska nutričního, tak technologického. Analýzy kontroly jakosti …moreAbstract:
Spelt (Triticum spelt L.) is commonly processed to wholegrain flour, especially in organic quality. Even this type of flour does not usually contain husks which are removed before milling. This thesis aims to evaluate a possibility of utilizing whole grains including husks in the bakery industry and its effect on the quality from the nutritional as well as technological point of view. Quality control …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VOPÁTKOVÁ, Linda. \textit{Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2018. Available from: https://theses.cz/id/ki0zi0/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VOPÁTKOVÁ, Linda. Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Theses on a related topic
-
Hodnocení odrůdového sortimentu mrkví v systému ekologického zemědělství
Anna Řičánková -
Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Eva MACHÁČKOVÁ -
Kontrola jakosti transfuzních přípravků
Barbora NOVÁČKOVÁ -
Kontrola jakosti transfuzních přípravků – analýza trendů
Ivana Jamborová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti tepelně opracovaných masných výrobků
Ivana Novotná -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Radka Ševčíková -
České masné výrobky - sortiment a hodnocení jakosti
Petra Lahodová -
Sortiment a hodnocení jakosti masných výrobků
Dita Jeřábková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights