Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů – Bc. Linda VOPÁTKOVÁ
Bc. Linda VOPÁTKOVÁ
Master's thesis
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
Possibilities of use spelt spikelets for baking products preparation
Anotácia:
Pšenice špalda (Triticum spelt L.) se běžně zpracovává na celozrnnou mouku především v BIO kvalitě. Celozrnná mouka neobsahuje pluchy, ty jsou před mletím odstraněny a v potravinářském průmyslu se běžně nevyužívají. Tato práce má za cíl zhodnotit možnosti využití celého zrna včetně pluch v pekařském průmyslu a jejich vliv na jakost, jak z hlediska nutričního, tak technologického. Analýzy kontroly jakosti …viacAbstract:
Spelt (Triticum spelt L.) is commonly processed to wholegrain flour, especially in organic quality. Even this type of flour does not usually contain husks which are removed before milling. This thesis aims to evaluate a possibility of utilizing whole grains including husks in the bakery industry and its effect on the quality from the nutritional as well as technological point of view. Quality control …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VOPÁTKOVÁ, Linda. \textit{Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/ki0zi0/.
Jak správně citovat práci
VOPÁTKOVÁ, Linda. Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů. Č. Budějovice, 2018. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / odbor:
Agriculture Engineering / Agricultural Ecology
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení odrůdového sortimentu mrkví v systému ekologického zemědělství
Anna Řičánková -
Výroba čaje v kvalitě bio a senzorické srovnání s čaji konvenčními
Eva MACHÁČKOVÁ -
Kontrola jakosti transfuzních přípravků
Barbora NOVÁČKOVÁ -
Kontrola jakosti transfuzních přípravků – analýza trendů
Ivana Jamborová -
Technologie výroby a hodnocení jakosti tepelně opracovaných masných výrobků
Ivana Novotná -
Technologie výroby a hodnocení jakosti šunek
Radka Ševčíková -
České masné výrobky - sortiment a hodnocení jakosti
Petra Lahodová -
Sortiment a hodnocení jakosti masných výrobků
Dita Jeřábková
Názov
Vložil
Vložené
Práva