Denisa Němcová

Bakalářská práce

Antinutriční látky v potravinách

Antinutritional substances in food
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o problematice antinutričních látek, které se nacházejí v potravinách a také v krmivech pro hospodářská zvířata. V potravinách a krmivech mohou být tyto látky přirozeně obsažené nebo do nich mohou být dodané při zpracování. Práce se zabývá rozdělením antinutričních látek, které se přirozeně v potravinách vyskytují. Řadí se do nich fytáty, glykosidy, glukosinoláty, lektiny …více
Abstract:
This bachelor thesis describes an issue of antinutritional substances that occoure in food and feed. These substances may be present naturally in food and feed or added to them during processing. It describes the distribution of antinutritional substances that occur naturally in food. These include phytates, glycosides, glucosinolates, lectins and more. It also deals with the amount of antinutrition …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Barbora Popelková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin