Denisa Němcová
Bakalářská práce
Antinutriční látky v potravinách
Antinutritional substances in food
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o problematice antinutričních látek, které se nacházejí v potravinách a také v krmivech pro hospodářská zvířata. V potravinách a krmivech mohou být tyto látky přirozeně obsažené nebo do nich mohou být dodané při zpracování. Práce se zabývá rozdělením antinutričních látek, které se přirozeně v potravinách vyskytují. Řadí se do nich fytáty, glykosidy, glukosinoláty, lektiny …víceAbstract:
This bachelor thesis describes an issue of antinutritional substances that occoure in food and feed. These substances may be present naturally in food and feed or added to them during processing. It describes the distribution of antinutritional substances that occur naturally in food. These include phytates, glycosides, glucosinolates, lectins and more. It also deals with the amount of antinutrition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Oponent: Barbora Popelková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antinutriční a alergenní látky v jedlém hmyzu
Michaela Benešová -
Vybrané antinutriční látky v krmivech
Monika Částková -
Stanovení nutričních hodnot vybraných dřevin pro okusovače v zoologických zahradách v ČR s ohledem na obsah antinutričních látek
Martina Maličká -
Synthesis of novel types of enzyme inhibitors of nucleotide/nucleoside metabolism with potential antiparasitic and antibacterial activity
Tomáš Klejch -
Smartphone-based enzyme assays for cholinesterase inhibitors screening
Aristeidis Tsagkaris