Zhodnocení vztahu kvantitativních a kvalitativních parametrů mléčné užitkovosti dojnic holštýnského plemene v konkrétním chovu – Pavlína Poláčková
Pavlína Poláčková
Bachelor's thesis
Zhodnocení vztahu kvantitativních a kvalitativních parametrů mléčné užitkovosti dojnic holštýnského plemene v konkrétním chovu
Evaluation of the relationship between quantitative and qualitative parameters of milk efficiency of Holstein dairy cows in a specific cooperative farm
Anotácia:
Cílem této bakalářské práce bylo zhodnotit vztah mezi kvantitativními a kvalitativními složkami mléčné užitkovosti. Jako kvantitativní znak bylo využito množství nadojeného mléka. Z kvalitativních parametrů byl sledován tuk, bílkoviny, laktóza, somatické buňky a močovina. K dané problematice byl zpracován literární přehled. Hodnocení bylo prováděno v zemědělském podniku AGROS Vyškov-Dědice zabývajícím …viacAbstract:
The aim of this bachelor’s study was to evaluate an effect between quantitative and qualitative parameters of milk efficiency. As a quantitative parameter was used milk yield. Observed properties from qualitative compounds were fat, protein, lactose, somatic cells and carbamide. To the problem was processed review of literature. Evaluation was realised in cooperative farm AGROS Vyškov-Dědice which …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Daniel Falta, Ph.D.
- Oponent: Vladimír Čejna, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POLÁČKOVÁ, Pavlína. \textit{Zhodnocení vztahu kvantitativních a~kvalitativních parametrů mléčné užitkovosti dojnic holštýnského plemene v~konkrétním chovu}. Online. Bakalárska práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/kinmfz/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Effect of calving season and parity of lactation on milk production in Holstein cattle at the farm in South Moravian region
Olagoke Omoniyi Falade -
Somatické buňky v kozím mléce
Jana Hrubá -
Somatické buňky v mléce a jejich vliv na technologické vlastnosti mléka
Renáta Lovasová -
Vliv přídavku mléčné složky na vybrané vlastnosti čokolády
Jana Hofmanová -
Vliv výživy na mléčné složky u dojnic
Vladimír Zmrhal -
Vliv vnitřních činitelů na produkci a kvalitu kozího mléka
Silvia Hodásová