Využití odpadních bílkovin ze separace kuřecího masa – Jakub Dvořák
Jakub Dvořák
Bachelor's thesis
Využití odpadních bílkovin ze separace kuřecího masa
Utilisation of Protein By-Products from Chicken Deboner Residue
Anotácia:
Tato práce se zaměřuje na extrakci želatiny z kuřecího kostního separátu jakožto vedlejšího produktu zpracování kuřat. Celosvětová produkce odpadu z drůbežího zpracování činila v roce 2018 50 miliard tun. Nežádoucí látky jsou z výchozí suroviny odstraněny pomocí 0,2M NaCl a 0,03M NaOH. Kolagen je následně opracován proteolytickým enzymem a při extrakci je použita metoda dvoufaktorových pokusů. Jako …viacAbstract:
This work focuses on the extraction of gelatin from mechanically separated meat, which is a by-product of chicken processing. World production of poultry waste amounted to 50 billion tons in 2018. Using 0.2M NaCl and 0.03M NaOH for pre-treatment. Collagen was treated with a proteolytic enzyme and the method of two-factor experiments is used during extraction. Temperature (70-90 °C) and extraction time …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dvořák, Jakub. Využití odpadních bílkovin ze separace kuřecího masa. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Materials Technology / Polymeric Materials and Technology
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace přípravy želatin z kuřecího kostního odpadu
Milan Dujka -
Zpracování odpadních bílkovin z kuřecího odkosťovače na kolagenní produkty
Daniel Krybus -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Příprava potravinářských želatin z netradiční kolagenní suroviny
Terezie Miklášová