Bc. Ondřej Novotný

Master's thesis

Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín

Cider production possibilities by secondary fermentation of fruit wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá tématem výroby cideru sekundární fermentací v lahvi. V literární části jsou popsány různé metody výroby ciderů – pét-nat, tradiční kvašení v lahvi, transferová metoda a metoda kvašení v tanku. Dále je popsán detailní postup výroby cideru od zpracování jablek až po finální sycení oxidem siřičitým. Práce zahrnuje také pasáž věnující se chemickému složení cideru, přehledu české …more
Abstract:
This dissertation deals with the topic of cider production by secondary fermentation in a bottle. Theoretical part describes various methods of cider production – pét-nat, traditional fermentation in a bottle, the transfer method and the method of fermentation in the tank. Furthermore, a detailed process of cider production is described commencing with apple processing and ending with the final saturation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Pavel Híc, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / field / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture

Theses on a related topic