Bc. Ondřej Novotný

Master's thesis

Možnosti výroby ciderů sekundární fermentací ovocných vín

Cider production possibilities by secondary fermentation of fruit wines
Anotácia:
Diplomová práce se zabývá tématem výroby cideru sekundární fermentací v lahvi. V literární části jsou popsány různé metody výroby ciderů – pét-nat, tradiční kvašení v lahvi, transferová metoda a metoda kvašení v tanku. Dále je popsán detailní postup výroby cideru od zpracování jablek až po finální sycení oxidem siřičitým. Práce zahrnuje také pasáž věnující se chemickému složení cideru, přehledu české …viac
Abstract:
This dissertation deals with the topic of cider production by secondary fermentation in a bottle. Theoretical part describes various methods of cider production – pét-nat, traditional fermentation in a bottle, the transfer method and the method of fermentation in the tank. Furthermore, a detailed process of cider production is described commencing with apple processing and ending with the final saturation …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Pavel Híc, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Master programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Viticulture and Viniculture

Práce na příbuzné téma