Michala Sedláčková
Bachelor's thesis
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Fermented Fruit for Fruit Brandy Production
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis výroby ovocných kvasů, které jsou využívány pro výrobu alkoholických nápojů. V první části jsou popsány běžně používané druhy ovoce a jeho chemické složení. V následující části je uveden detailní popis přípravy ovocného kvasu a průběhu kvašení, kterého se využívá pro výrobu ovocných pálenek. Tato práce také obsahuje informace o možném výskytu mikroorganismů …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on describing the way of making fruit ferments, which are used in making of alcoholic beverages. In the first part are defined the most commonly used types of fruit and their chemical composition. In the following part is a detailed description of the preparation of a fruit ferment and also of the whole fermentation process, that is used to make fruit spirits. This thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sedláčková, Michala. Kvasy pro výrobu ovocných pálenek. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy