Kvasy pro výrobu ovocných pálenek – Michala Sedláčková
Michala Sedláčková
Bakalářská práce
Kvasy pro výrobu ovocných pálenek
Fermented Fruit for Fruit Brandy Production
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na popis výroby ovocných kvasů, které jsou využívány pro výrobu alkoholických nápojů. V první části jsou popsány běžně používané druhy ovoce a jeho chemické složení. V následující části je uveden detailní popis přípravy ovocného kvasu a průběhu kvašení, kterého se využívá pro výrobu ovocných pálenek. Tato práce také obsahuje informace o možném výskytu mikroorganismů …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on describing the way of making fruit ferments, which are used in making of alcoholic beverages. In the first part are defined the most commonly used types of fruit and their chemical composition. In the following part is a detailed description of the preparation of a fruit ferment and also of the whole fermentation process, that is used to make fruit spirits. This thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sedláčková, Michala. Kvasy pro výrobu ovocných pálenek. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii