Vliv pulzního elektrického pole na senzorickou jakost ošetřené zeleniny – Bc. Izabela Kovaříková
Bc. Izabela Kovaříková
Master's thesis
Vliv pulzního elektrického pole na senzorickou jakost ošetřené zeleniny
Effect of pulsed electric fields on the sensory quality of the treated vegetable
Abstract:
Ošetření potravin pulzním elektrickým polem (PEF) je moderní netermální metoda, která dokáže zvýšit využitelnost cenných látek a zároveň ovlivnit senzorické vlastnosti zeleniny. Protože konzumace zeleniny je celosvětově nižší, než je doporučováno, a mrkev obecná patří mezi jednu z nejčastěji konzumovanou zeleninou u nás, byla tato práce zaměřena na výzkum senzorických vlastností právě mrkve obecné …moreAbstract:
Pulsed electric field (PEF) treatment of food is a modern non-thermal method that can increase the utilization of health-promoting substances and affect the sensory properties of vegetables. Since the consumption of vegetables worldwide is lower than recommended and carrots are one of the most commonly consumed vegetables in our country, this work focused on the investigation of sensory properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2022
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOVAŘÍKOVÁ, Izabela. \textit{Vliv pulzního elektrického pole na senzorickou jakost ošetřené zeleniny}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Available from: https://theses.cz/id/kkcqz7/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Možnosti snížení výskytu mykotoxinů v cereáliích pomocí fyzikálních metod, vliv pulzního elektrického pole
Petr Hrubý -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier -
Využití pulzního elektrického pole jako nástroje pro zvýšení extraktability biologicky aktivních látek ze zeleniny
Kateřina Pavlová -
Statistické vlastnosti pole pulzní druhé harmonické frekvence generované v kvantovém procesu
Jakub OŠŤÁDAL -
Studium vlivu elektrického pole na rychlost výměny plynů u vybraných druhů rostlin
Filip Robotka -
Řízený zdroj pulzního elektrického pole
Josef Burian -
Ošetření nápojů pulzním elektrickým polem
Gabriela Kuncová -
Hodnocení změn v metabolomu sladovaných cereálií po ošetření pulzním elektrickým polem
Denisa Egrová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights