Vliv pulzního elektrického pole na senzorickou jakost ošetřené zeleniny – Bc. Izabela Kovaříková
Bc. Izabela Kovaříková
Diplomová práce
Vliv pulzního elektrického pole na senzorickou jakost ošetřené zeleniny
Effect of pulsed electric fields on the sensory quality of the treated vegetable
Anotace:
Ošetření potravin pulzním elektrickým polem (PEF) je moderní netermální metoda, která dokáže zvýšit využitelnost cenných látek a zároveň ovlivnit senzorické vlastnosti zeleniny. Protože konzumace zeleniny je celosvětově nižší, než je doporučováno, a mrkev obecná patří mezi jednu z nejčastěji konzumovanou zeleninou u nás, byla tato práce zaměřena na výzkum senzorických vlastností právě mrkve obecné …víceAbstract:
Pulsed electric field (PEF) treatment of food is a modern non-thermal method that can increase the utilization of health-promoting substances and affect the sensory properties of vegetables. Since the consumption of vegetables worldwide is lower than recommended and carrots are one of the most commonly consumed vegetables in our country, this work focused on the investigation of sensory properties …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOVAŘÍKOVÁ, Izabela. \textit{Vliv pulzního elektrického pole na senzorickou jakost ošetřené zeleniny}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/kkcqz7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Využití pulzního elektrického pole jako nástroje pro zvýšení extraktability biologicky aktivních látek ze zeleniny
Kateřina Pavlová -
Možnosti snížení výskytu mykotoxinů v cereáliích pomocí fyzikálních metod, vliv pulzního elektrického pole
Petr Hrubý -
Využití pulzního elektrického pole při konzervaci potravin
Jakub Reitmeier -
Statistické vlastnosti pole pulzní druhé harmonické frekvence generované v kvantovém procesu
Jakub OŠŤÁDAL -
Studium vlivu elektrického pole na rychlost výměny plynů u vybraných druhů rostlin
Filip Robotka -
Řízený zdroj pulzního elektrického pole
Josef Burian -
Hodnocení bezpečnosti a kvality potravin ošetřených sterilační technologií - Pulzním elektrickým polem
Kateřina Pavlová -
Ošetření nápojů pulzním elektrickým polem
Gabriela Kuncová
Název
Vložil
Vloženo
Práva