Markéta Konečná
Bachelor's thesis
Historie a technologie výroby pařených sýrů
History and production technology of steamed cheese
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá historií a technologií výroby pařených sýrů. V úvodu je popsaná historie vzniku sýrů od starověku až po moderní dobu. V následující kapitole je popsáno složení mléka a surovin, které mají vliv na kvalitu pařených sýrů. Stěžejní částí práce je technologický postup při výrobě pařených sýrů a popis možných vad vzniklých při výrobě. Další část práce je věnována sortimentu …moreAbstract:
This bachelor thesis is focusing on history and production technology of steamed cheese. In the beginning there is part about history of cheese making since the Middle Ages till nowadays. The next chapter describes composition of milk and the ingredients which have effect on the quality of steamed cheese. Main part of the thesis describes technological process of making of steamed cheese and possible …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Reader: Michaela Králová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů
Michaela VOSTARKOVÁ -
TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ
Eva ŠPIČKOVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová -
Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou
Zlata Hrazdilová -
Vliv homogenizace na tvarohové dezerty
Tereza Šmigurová -
Využití transglutaminázy při výrobě tvarohu
Pavel Vintr