Studium vlivu požití zeleného čaje na antioxidační stav organismu – Veronika Papanová
Veronika Papanová
Bakalářská práce
Studium vlivu požití zeleného čaje na antioxidační stav organismu
Study of green tea ingestion on antioxidant status of the organism
Anotace:
Tato bakalářská práce na téma Studium vlivu požití zeleného čaje na antioxidační stav organismu je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se zabývá surovinami pro výrobu zeleného čaje a samotnou výrobou. Dále pak chemickým složením, zdravotními účinky a vlivem na organismus člověka při jeho užívání. Praktická část pojednává o provedeném experimentu ze vzorků kapilární …víceAbstract:
This bachelors thesis Study of green tea ingestion on antioxidant status of the organism is divided into two parts theoretical and practical. The theoretical part deals with materials for the production of green tea and its production, chemical composition, health effect and the impact on the human organism during use. The practical part is about experiment with capillary blood samples using Ellmans …víceKlíčová slova
zelený čaj spektrofotometrie Ellmanova metoda HPLC ED GSH antioxidant Bradfordova metoda
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavlína Adam, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Metody pro stanovení aktivity cholinesteras
Veronika Dvořáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva