Lucie Kaňová
Bachelor's thesis
Čokoláda a její složení
Chocolate and its composition
Abstract:
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou částí, na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je shrnuta historie čokolád, vymezení druhu kakaovníku a jeho rozdělení do jednotlivých odrůd. Ty jsou pak vzájemně mezi sebou porovnány s ohledem na jejich kvalitu i kvantitu. Práce je zaměřená jak na celkové složení surovin, z kterých se čokoláda vyrábí, tak i na složení jednotlivých druhů …moreAbstract:
This bachelor's dissertation is divided into two parts. The first part is theoretical and the second part is practical. In the theoretical part are summarized the history of chocolate as well as the definition of species Theobroma cacao and its division into varieties. These varieties are then compared in quality and quantity. This work is focused on the total composition of raw materials that are …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: František Hnilička, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Formulace, příprava a hodnocení topických polotuhých přípravků s obsahem včelích produktů.
Eva STAŇKOVÁ -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner -
Fairtradové kakaové boby, kakao a čokoláda na českém trhu
Oleksandr MATIKO -
Výukový text - Kakao a čokoláda, předmět suroviny, 2 ročník SOŠ a SOU
Gabriela Szczepanská -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková -
Kakao a jeho použití při výrobě hořké čokolády.
David ZEMÁNEK -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
Světový trh kakaa a čokolády se zaměřením na dětskou práci
Kateřina Turnovská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights