Jana Šeráková
Bachelor's thesis
Nutričně významné látky v hlízách brambor
Nutritionally important compounds in potato tubers
Abstract:
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární přehled o složení bramborových hlíz se zaměřením na hlavní nutričně významné látky, na jejich úlohu v lidské výživě a na faktory, které obsah těchto látek v bramborách ovlivňují. Z poznatků získaných studiem odborné a vědecké literatury jsem dospěla k těmto hlavním závěrům. Bramborové hlízy jsou kromě vody tvořeny převážně sacharidy, které mají pro lidské …moreAbstract:
The aim of my bachelor thesis was to formulate a literary overview about the composition of potato tubers focused on main nutritionally significant substances, their purpose in the human nutrition and on the factors which affect the content of these substances in potatoes. As a result of the knowledge I have gained from the academic and scientific literature I came to these main conclusions. Potato …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Karel Hamouz, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠERÁKOVÁ, Jana. \textit{Nutričně významné látky v hlízách brambor}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/klomva/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights