Nutričně významné látky v hlízách brambor – Jana Šeráková
Jana Šeráková
Bakalářská práce
Nutričně významné látky v hlízách brambor
Nutritionally important compounds in potato tubers
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární přehled o složení bramborových hlíz se zaměřením na hlavní nutričně významné látky, na jejich úlohu v lidské výživě a na faktory, které obsah těchto látek v bramborách ovlivňují. Z poznatků získaných studiem odborné a vědecké literatury jsem dospěla k těmto hlavním závěrům. Bramborové hlízy jsou kromě vody tvořeny převážně sacharidy, které mají pro lidské …víceAbstract:
The aim of my bachelor thesis was to formulate a literary overview about the composition of potato tubers focused on main nutritionally significant substances, their purpose in the human nutrition and on the factors which affect the content of these substances in potatoes. As a result of the knowledge I have gained from the academic and scientific literature I came to these main conclusions. Potato …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Karel Hamouz, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva