Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění – Nikola Baráková
Nikola Baráková
Bachelor's thesis
Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění
The Compounds of Functional Foods in the Prevention of Cancer
Abstract:
Práce se zabývá některými složkami funkčních potravin, které mohou hrát preventivní roli proti rakovině. První kapitola pojednává o funkčních potravinách obecně a o tom, jakou roli hraje výživa v dopadu na lidské zdraví. Velká část práce je věnována procesu vzniku rakoviny, který je nezbytné uvést pro pochopení mechanismu účinku složek funkčních potravin. Nejvíce prostoru je věnováno samostatným účinkům …moreAbstract:
This bachelor's theses occupies with the compounds of functional foods -- nutriceuticals -- which may play protective role against cancer. The first chapter deals with functional foods in general and the role of nutrition in one's health. A great part of the thesis is dedicated to the process of carcinogenesis, which is essential to understanding the mechanism of action of nutriceuticals. The greates …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Reader: Ivana Škarecká, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARÁKOVÁ, Nikola. \textit{Složky funkčních potravin v chemoprevenci nádorových onemocnění} Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/knhvpb/. [cit. 2024-04-20].
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny
Tereza Haladějová -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights