České potravinářské produkty, jejich kvalita a uplatnění v gastronomii – Miroslava MELECHOVSKÁ
Miroslava MELECHOVSKÁ
Bakalářská práce
České potravinářské produkty, jejich kvalita a uplatnění v gastronomii
Czech food products, their quality and using in gastronomy
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá potravinářskými produkty, jejich dělením a složením. Vychází ze základních znalostí o potravinách. Jednoduše popisuje složení potravin: vitamíny, minerální látky, bílkoviny, tuky, sacharidy. Dále se práce zabývá detailním popisem tepelné úpravy potravin a přináší ucelený přehled o potravinách a jejich využití v gastronomii. Součástí práce je průzkum českého trhu s konvenčními …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with food, its division and structure. The work appears from basic knowledge about food. It simply explains the structure of food: vitamins, mineral substances, proteins, fats and carbohydrates. Further it deals with detail description of food cooking and it gives compact information about food and its use in the gastronomy. Part of this bachelor thesis is a research of Czech …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2010
Zveřejnit od: 9. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 24. 5. 2010
- Vedoucí: PaedDr. Hana Vaňková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MELECHOVSKÁ, Miroslava. \textit{České potravinářské produkty, jejich kvalita a uplatnění v gastronomii} Online. Bakalářská práce. Ostrava: Ostravská univerzita, Pedagogická fakulta. 2010. Dostupné z: https://theses.cz/id/knvoxy/. [cit. 2024-04-19].
Jak správně citovat práci
MELECHOVSKÁ, Miroslava. České potravinářské produkty, jejich kvalita a uplatnění v gastronomii. Ostrava, 2010. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 04. 2010
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 9. 4. 2010 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Pedagogická fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Učitelství odborných předmětů - specializace obchod a služby
Práce na příbuzné téma
-
Vliv kulinárních úprav potravin na vznik toxických látek
Jan KOUBA -
Bezpečnost obalů potravin z hlediska obsahu a migrace uhlovodíků minerálních olejů
Stanislava Procházková -
Stravovací návyky a bezpečnost potravin v těhotenství
Ivana ADÁMKOVÁ -
Způsoby tepelné úpravy masa se zaměřením na úpravu metodou sous-vide
Anna Bartošíková -
Změny při tepelné úpravě masa
Jana Koudelková -
Vliv tepelné úpravy a přídatných látek na hmotnostní ztráty masa
Zuzana ŠEVČÍKOVÁ -
Vliv způsobu tepelné úpravy na hmotnostní ztráty a senzorickou jakost masa.
Ivana NAVRÁTILOVÁ -
Význam vitamínů v lidské výživě a vitamíny rozpustné v tucích ve formě doplňků stravy
Barbora Včelíková