Cell culture-based model for the evaluation of adhesive properties of probiotic bacteria – Vasiliki Theodorou
Vasiliki Theodorou
Bakalářská práce
Cell culture-based model for the evaluation of adhesive properties of probiotic bacteria
Cell culture-based model for the evaluation of adhesive properties of probiotic bacteria
Anotace:
Probiotické mikroorganismy, definovány jako živé mikroorganismy, které jsou při podání v přiměřeném množství zdraví přínosné pro hostitele, a jejich přilnavost a kolonizace střevního epitelu, jsou rozhodujícími faktory pro udržení probiotické účinnosti. Polyfenoly jsou velká a heterogenní skupina fytochemikálií, vyskytující se v potravinách rostlinného původu, jako je čaj, káva, víno, kakao, obilí …víceAbstract:
Probiotic microorganisms, defined as living microorganisms which when administered in adequate amounts confer a health benefit to the host, and their adhesion and colonization of intestinal epithelium, are critical factors in maintaining probiotic efficacy. Polyphenols are a large and heterogeneous group of phytochemicals in plant-based foods, such as tea, coffee, wine, cocoa, cereal grains, soy, fruits …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
THEODOROU, Vasiliki. \textit{Cell culture-based model for the evaluation of adhesive properties of probiotic bacteria}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/kovhvg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Agriculture and Food / Agriculture and Food
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva