Bc. Ema HAROKOVÁ

Bachelor's thesis

Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek

Electrochemical determination of ascorbic acid by HPLC
Abstract:
Vitamín C je považován za jeden z nejdůležitějších vitaminu ve výživě člověka. Je přijí-mán převážně v ovoci či zelenině. Jedná se o účinný antioxidant, který eliminuje působení volných radikálů. V této práci byl stanovován vitamin C v krajových odrůd jablek, běžně pěstovaných na Valašsku a jablek zakoupených v supermarketu a to pomocí HPLC s elek-trochemickým detektorem. Podmínky pro chromatografii …more
Abstract:
Vitamin C is considered to be the most important vitamin for human nutrition which could be best supplied by fruits and vegetables. As effective antioxidant, ascorbic acid has the capacity to eliminate free toxic radicals. The work is based on the determination of ascor-bic acid in region apples, commonly consumed in Wallachia and apples buying in super-market, using HPLC with electrochemical detection …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Identifier: 7688

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2008
  • Supervisor: Ing. Daniela Kramářová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HAROKOVÁ, Ema. Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.