Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek – Bc. Ema HAROKOVÁ
Bc. Ema HAROKOVÁ
Bachelor's thesis
Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek
Electrochemical determination of ascorbic acid by HPLC
Anotácia:
Vitamín C je považován za jeden z nejdůležitějších vitaminu ve výživě člověka. Je přijí-mán převážně v ovoci či zelenině. Jedná se o účinný antioxidant, který eliminuje působení volných radikálů. V této práci byl stanovován vitamin C v krajových odrůd jablek, běžně pěstovaných na Valašsku a jablek zakoupených v supermarketu a to pomocí HPLC s elek-trochemickým detektorem. Podmínky pro chromatografii …viacAbstract:
Vitamin C is considered to be the most important vitamin for human nutrition which could be best supplied by fruits and vegetables. As effective antioxidant, ascorbic acid has the capacity to eliminate free toxic radicals. The work is based on the determination of ascor-bic acid in region apples, commonly consumed in Wallachia and apples buying in super-market, using HPLC with electrochemical detection …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor:
7688
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HAROKOVÁ, Ema. Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.