Bc. Ema HAROKOVÁ

Bakalářská práce

Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek

Electrochemical determination of ascorbic acid by HPLC
Anotace:
Vitamín C je považován za jeden z nejdůležitějších vitaminu ve výživě člověka. Je přijí-mán převážně v ovoci či zelenině. Jedná se o účinný antioxidant, který eliminuje působení volných radikálů. V této práci byl stanovován vitamin C v krajových odrůd jablek, běžně pěstovaných na Valašsku a jablek zakoupených v supermarketu a to pomocí HPLC s elek-trochemickým detektorem. Podmínky pro chromatografii …více
Abstract:
Vitamin C is considered to be the most important vitamin for human nutrition which could be best supplied by fruits and vegetables. As effective antioxidant, ascorbic acid has the capacity to eliminate free toxic radicals. The work is based on the determination of ascor-bic acid in region apples, commonly consumed in Wallachia and apples buying in super-market, using HPLC with electrochemical detection …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2008
Identifikátor: 7688

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2008

Citační záznam

Jak správně citovat práci

HAROKOVÁ, Ema. Stanovení vitamínu C v krajských odrůdách jablek. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 02. 06. 2008

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.