Kapr obecný v jídelních lístcích rybích restaurací, způsoby úpravy a výživové hodnoty – Bc. Rebeka Vörösová
Bc. Rebeka Vörösová
Master's thesis
Kapr obecný v jídelních lístcích rybích restaurací, způsoby úpravy a výživové hodnoty
Common carp on fish restaurant menus, preparation methods and nutritional values
Abstract:
Kapr obecný (Cyprinus carpio) patří mezi sladkovodní ryby čeledi kaprovitých. Je hojně rozšířený po celém světě. V České republice je pilířem rybníkářství a zároveň i nejčastěji vysazovanou rybou. Na území našeho státu má kapr významnou roli coby symbol Vánoc, kdy je tradičně podáván smažený s bramborovým salátem. Nutriční složení se vždy odvíjí od stáří ryby a je závislé na typu chovu. Z výživového …moreAbstract:
Common carp (Cyprinus carpio) belongs to the freshwater fish of the family Cyprinidae. It is widely spread throughout the world. In the Czech Republic it is a building stone of pond farming as well as the most frequent fish in these ponds. In our country carp is a very important symbol of Christmas as it is frequently served alongside potato salad. The nutritional composition always depends on the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 17. 5. 2023
- Supervisor: prof. Ing. Lukáš Kalous, Ph.D.
- Reader: Štěpán Romočuský, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÖRÖSOVÁ, Rebeka. \textit{Kapr obecný v jídelních lístcích rybích restaurací, způsoby úpravy a výživové hodnoty}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/kqi731/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Štúdia založenia webového portálu zameraného na výživové hodnoty a ich súvislosti so zdravím
Paula Porubčanová -
Analýza profilov na sociálnych sietiach so zameraním na výživové hodnoty
Martina Mrázková -
Analýza profilů apod. se zaměřením na výživové hodnoty na sociálních sítích
Julius Mock -
Druhy pečiva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
Radka Kuchařová -
Komparace webových stránek zaměřených na výživové hodnoty
Ondřej Zeman -
Analýza profilů apod. se zaměřením na výživové hodnoty na sociálních sítích
Kateřina Limbergová -
Komparácia optimálnych výživových hodnôt v etapách života ženy
Eva Baloghová -
Komparácia optimálnych výživových hodnôt v etapách života ženy
Diana Faltusová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights