Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné – Bc. Jiří Sedlář
Bc. Jiří Sedlář
Master's thesis
Aromatické látky v tramínových odrůdách révy vinné
Aromatic substances in Traminer varieties of grapevine
Abstract:
AbstraktCílem práce je prostudovat literaturu týkající se aromatických látek v tramínových odrůdách révy vinné. Při vypracování jsem se zaměřil na terpenické látky, které jsou nejvýznamnější složkou aromatu těchto odrůd.Ke studiu jsem použil hrozny odrůd Tramín červený, Tramín kořenný, Děvín a Pálavu. U Tramínu kořenného posuzuji hodnotu obsahu terpenických látek v závislosti na době naležení na rmutu …moreAbstract:
AbstractThe aim of the thesis is to examine literature related to terpene compounds in Traminer grape varieties of wine. During the elaboration I focused on terpenic substances, which are the most important ingredient of these varieties.For the study I used the grapes of the Gewürztraminer, Děvín and Pálava. I assess the value of the terpenic substances in the mash of Gewürztraminer depending on the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / field:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights