Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků – Jana Mrázková
Jana Mrázková
Bachelor's thesis
Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků
The Use of Spectrometric Methods for The Determination of The Technological Properties of Meat and Meat Products
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na využití spektrometrických metod v masném průmyslu. Hodnotí možnost využití těchto metod v určování technologických vlastností masa a masných výrobků. Tyto metody jsou v celém potravinářském odvětví stále ještě ve vývoji, a proto jsou v práci uvedeny pouze dnes nejpoužívanější metody, mezi které patří Ramanova spektrometrie, spektrometrie v infračervené oblasti a v menším …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on the use of spectrometrics methods in the meat industry. These methods are still in development in food industry and therefore are in the thesis listed only the most commonly used methods, whitch include Raman spectroscopy and infrared spectroscopy and to a lesser excent flourescent spectroscopy and visible specrometry. Making use of spectrometric methods is very promising …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2014
Accessible from:: 15. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MRÁZKOVÁ, Jana. \textit{Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2014. Available from: https://theses.cz/id/kr9s55/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Mrázková, Jana. Využití spektrometrických metod na stanovení technologických vlastností masa a masných výrobků. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Možnost využití infračervené a rentgenové spektrometrie v tribodiagnostice
Jiří Trnka -
Infračervená a Ramanova spektrometrie v analýze biologických systémů
Jana PREŠEROVÁ -
Využití infračervené spektrometrie v rámci Hasičského záchranného sboru
Stanislav Racek -
Stanovení různých forem kaseinu v mléce
Veronika Kaňková -
Využití infračervené spektrometrie pro analýzu olejů
Marek Hora -
Stanovení 2-ethylhexylnitrátu v naftě použitím infračervené spektrometrie
Kateřina Knápková -
Stanovení FAME v naftě metodou FTIR spektrometrie
Karel Májek -
Aplikace infračervené spektrometrie ve střední oblasti pro charakterizaci vybraných technických maziv olejové až krémové konzistence
Jan Šlauf