Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu – Zuzana Váchová
Zuzana Váchová
Bachelor's thesis
Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu
Occurence of pathogenic bacteria in edible insect products
Anotácia:
Stálý populační růst vede k poptávce po alternativních zdrojích bílkovin, jedlý hmyz se do budoucna jeví jako dobrý udržitelný zdroj bílkovin, ale i dalších živin. Konzumace hmyzu však může mít svá mikrobiologická rizika, kterým je potřeba předcházet. V dnešní době není dostatek studií, které by se zabývaly bezpečností konzumace jedlého hmyzu. Jedlý hmyz se legislativně řadí do nových potravin, avšak …viacAbstract:
Continuous population growth leads to a demand for alternative sources of protein; edible insects appear to be a good sustainable source of protein and other nutrients in the future. However, the consumption of insects can possess the microbiological risks, which need to be prevented. In the present day, there is lack of studies concerning the safety of consumption of edible insects. Edible insects …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Roman Švejstil, PhD.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁCHOVÁ, Zuzana. \textit{Výskyt patogenních bakterií ve výrobcích z jedlého hmyzu}. Online. Bakalárska práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/krixic/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva