Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609 – Bc. Marcela STRATILOVÁ JERMÁŘOVÁ
Bc. Marcela STRATILOVÁ JERMÁŘOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609
Evaluation of microbial quality of smear-ripened cheeses by ČSN 56 9609
Anotace:
Tato diplomová práce byla zaměřena na hodnocení výskytu nežádoucích mikroorganizmů v sýrech zrajících pod mazem od českých výrobců, zakoupených v tržní síti. Vyhodnocení bylo provedeno dle ČSN 56 9609 a Nařízení Komise a (EP) 2073/2005. U těchto vzorků byly sledovány celkové počty mikroorganizmů, koliformní bakterie, koagulázopozitivní stafylokoky, plísně, kvasinky a Listeria monocytogenes. Všechny …víceAbstract:
This thesis focused on the evaluation of undesirable microorganisms in smear-ripened cheeses from Czech manufacturers, purchased in the market network. The evaluation was performed according to ISO 56 9609 and Commission Regulation (EP) 2073/2005. These samples were observed for total counts of microorganisms, coliform bacteria, coagulase-positive staphylococci, moulds, yeasts and Listeria monocytogenes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2011
Identifikátor:
21573
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
STRATILOVÁ JERMÁŘOVÁ, Marcela. Hodnocení mikrobiální kvality sýrů zrajících pod mazem dle ČSN 56 9609. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin