Tereza VLČKOVÁ

Bachelor's thesis

Studium obsahu iontů kovů v jogurtech

Study of the metals ions content in yoghurts
Abstract:
Mléčné výrobky tvoří nedílnou součást jídelníčku většiny populace. Vyznačují se výbornou nutriční hodnotu a obsahují potřebné makroprvky a stopové prvky nutné pro správné fungování organismu. Kumulací v prostředí a také výrobu samotných výrobků do nich mohou ovšem pronikat také nežádané těžké kovy, které našemu zdraví naopak škodí. Tato bakalářská práce se zabývá studiem obsahu iontů kovů v osmi různých …more
Abstract:
Milk products are a part of diet for majority of population. They have great nutritional value and contain necessary macro elements and trace elements which are essential for good organism function. However, by cumulation in environment and manufactory of dairy products themselves, unwanted heavy metals which can damage our health, can appear too. This bachelor thesis is focused on study of the metals …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 6. 2022
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Mgr. Martin Mucha, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VLČKOVÁ, Tereza. Studium obsahu iontů kovů v jogurtech. Ostrava, 2022. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakulta