Bc. Veronika Halamková

Diplomová práce

Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů

Addition of selected hydrocolloids on viscoelastic properties of quark cheese spreads
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na tvarohové sýry s roztíratelnou konzistencí, konkrétně na vliv hydrokoloidů na jejich viskoelastické vlastnosti. V první kapitole jsou popsány technologické kroky při výrobě tvarohových sýrů s roztíratelnou konzistencí (krémových sýrů) a také jednotlivé suroviny potřebné k jejich výrobě. V další kapitole teoretické části jsou popsány vybrané faktory, které mohou ovlivnit …více
Abstract:
The thesis focuses on cream cheese with spreadable consistency, specifically on the influence of hydrocolloids on their viscoelastic properties. The first chapter describes the technological steps in the production of spreadable curd cheeses (cream cheeses) and the individual raw materials required for their production. The next chapter of the theoretical part describes selected factors that can influence …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Richardos Nikolaos Salek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Halamková, Veronika. Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe