Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů – Bc. Veronika Halamková
Bc. Veronika Halamková
Master's thesis
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Addition of selected hydrocolloids on viscoelastic properties of quark cheese spreads
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na tvarohové sýry s roztíratelnou konzistencí, konkrétně na vliv hydrokoloidů na jejich viskoelastické vlastnosti. V první kapitole jsou popsány technologické kroky při výrobě tvarohových sýrů s roztíratelnou konzistencí (krémových sýrů) a také jednotlivé suroviny potřebné k jejich výrobě. V další kapitole teoretické části jsou popsány vybrané faktory, které mohou ovlivnit …moreAbstract:
The thesis focuses on cream cheese with spreadable consistency, specifically on the influence of hydrocolloids on their viscoelastic properties. The first chapter describes the technological steps in the production of spreadable curd cheeses (cream cheeses) and the individual raw materials required for their production. The next chapter of the theoretical part describes selected factors that can influence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HALAMKOVÁ, Veronika. \textit{Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/kuwe5z/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Halamková, Veronika. Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / -
Theses on a related topic
-
Vliv Furcellaranu na konzistenci roztíratelných tvarohových sýrů
Markéta Suchánková -
Texturní vlastnosti sušenek ze zrna barevných pšenic
Jiří Hamáček -
Texturní vlastnosti těstovin
Michaela Vintrlíková -
Studium vlivu metody přípravy na strukturní, texturní a elektronové vlastnosti niklem modifikovaných TiO\dindex{2}materiálů
Kateřina Kozumplíková -
Vliv obsahu banánové mouky na vlastnosti mléčných dezertů
Eliška Jarošová -
Texturní a barevné vlastnosti sýrů ošetřených extracelulárními enzymy
Jana Jašková -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Texturní vlastnosti čokoládových cukrovinek
Štěpánka Pastorková