Bc. Lenka KALINOVÁ
Master's thesis
Laktoferin v kozím mléce
Lactoferrin in goat's milk
Anotácia:
Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny, které se nachází v různých biologických sekretech a jeho největší koncentrace je v mléce. Jeho hlavní funkcí je antimikrobiální aktivita, působí proti bakteriím, virům a plísním. Koncentrace laktoferinu v mléce je ovlivněna řadou faktorů, například fází laktace, plemenem, počtem laktací, výživou, systémem chovu, četností dojení, mastitidou a dalšími faktory. …viacAbstract:
Lactoferrin is a glycoprotein found in various biological secretions and its highest concentration is in milk. Its main function is antimicrobial activity, acting against bacteria, viruses and fungi. The concentration of lactoferrin in milk is influenced by a number of factors, such as lactation stage, breed, number of lactations, nutrition, husbandry system, milking frequency, mastitis and other factors …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 4. 2025
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: MVDr. Pavlína Navrátilová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KALINOVÁ, Lenka. Laktoferin v kozím mléce. Brno, 2025. diplomová práce (Mgr.). Veterinární univerzita Brno. Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologieUniversity of Veterinary Sciences Brno
Faculty of Veterinary Hygiene and EcologyMaster programme / odbor:
Food Safety and Quality / Food Safety and Quality