Bc. Lenka KALINOVÁ

Master's thesis

Laktoferin v kozím mléce

Lactoferrin in goat's milk
Anotácia:
Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny, které se nachází v různých biologických sekretech a jeho největší koncentrace je v mléce. Jeho hlavní funkcí je antimikrobiální aktivita, působí proti bakteriím, virům a plísním. Koncentrace laktoferinu v mléce je ovlivněna řadou faktorů, například fází laktace, plemenem, počtem laktací, výživou, systémem chovu, četností dojení, mastitidou a dalšími faktory. …viac
Abstract:
Lactoferrin is a glycoprotein found in various biological secretions and its highest concentration is in milk. Its main function is antimicrobial activity, acting against bacteria, viruses and fungi. The concentration of lactoferrin in milk is influenced by a number of factors, such as lactation stage, breed, number of lactations, nutrition, husbandry system, milking frequency, mastitis and other factors …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 4. 2025
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: MVDr. Pavlína Navrátilová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KALINOVÁ, Lenka. Laktoferin v kozím mléce. Brno, 2025. diplomová práce (Mgr.). Veterinární univerzita Brno. Fakulta veterinární hygieny a ekologie

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie

University of Veterinary Sciences Brno

Faculty of Veterinary Hygiene and Ecology

Master programme / odbor:
Food Safety and Quality / Food Safety and Quality

Práce na příbuzné téma