Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa – Bc. Veronika Stará
Bc. Veronika Stará
Diplomová práce
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Effect of genotype and sex of pigs on technological defects of meat
Anotace:
Diplomová práce shrnuje současné znalosti o vlivu genetického pozadí a pohlaví na vznik vad masa se zaměřením na jakostní odchylky PSE (z angl. pale, soft, exudative) a DFD (z angl. dark, firm, dry) a porovnává vepříky a prasničky hybridních linií DanBred a PIC z hlediska kvality masa. Dle hypotézy stanovená v této práci předpokládám, že vepřík a prasnička různého genetického založení budou mít odlišné …víceAbstract:
This master's thesis summarizes current knowledge of the impact of a genetic background and sex on meat quality with a focus on PSE (pale, soft, exudative) and DFD (dark, firm, dry). Gilts and barrows of crossbreds DanBred and PIC are compared with each other. I hypothesize that there is a difference between gilts and barrows of two different crossbreds in physical parameters of meat. I also presume …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STARÁ, Veronika. \textit{Vliv genotypu a~pohlaví prasat na technologické vady masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/kve3bd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Use of Plant Extracts to Extend the Shelf Life of Meat in Tropics and Subtropics in South America: The Case Study of Brazil
Lucie Štěpánková -
Influence of Essential Oil Blanching on Drying Kinetics of Dehydrated Meat
Diego Antonio Claramount Ruiz -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Kvalita masa prasat s rozdílným genotypem
Michaela Trojanová -
Kvalita masa perliček z různých systémů ustájení
Matěj Blecha -
Vliv pohlaví na růst a utváření zádového svalu u prasat
Gabriela Fáberová -
Zhodnocení kvantitativní a kvalitativní stránky jatečné hodnoty u vybraných genotypů prasat
Luděk Havel
Název
Vložil
Vloženo
Práva