Bc. Kamila Lacinová

Diplomová práce

Antimikrobní účinky medů na vybrané gramnegativní bakterie

Antimicrobial Effects of Honey on Selected Gram-negative Bacteria
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo stanovit antimikrobní působení různých medů na vybrané gramnegativní bakterie. Teoretická část se zaměřuje na vlastnosti a složky medu související s jeho antimikrobní a antioxidační kapacitou, dále obsahuje kapitolu zabývající se mikrobiologií medu a jeho potencionálním využitím v medicíně, poslední kapitola se věnuje dalším včelím produktům a jejich využití. V samotné …více
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to determine the antimicrobial effect of various honeys on selected gram-negative bacteria. The theoretical part focuses on the properties and components of honey related to its antimicrobial and antioxidant capacity, thesis also contains a chapter dealing with the microbiology of honey and its potential use in medicine, the last chapter deals with other bee products …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Lacinová, Kamila. Antimikrobní účinky medů na vybrané gramnegativní bakterie. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe