Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů – Hana Malínská
Hana Malínská
Master's thesis
Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů
Alkaline phosphatase as an indicator for the heat treatment of the milk for cheesemaking
Abstract:
Alkalickáfosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů Souhrn Cílem diplomové práce bylo v teoretické části shrnout současné poznatky o hodnocení aktivity alkalické fosfatázy jako indikátoru tepelného záhřevu mléka pro výrobu mléčných produktů. V praktické části pak bylo na 110 výrobcích, 8 tvarozích, 49 čerstvých sýrech, 9 čerstvých sýrech s kořením, 7 sýrech ve slaném nálevu …moreAbstract:
Alkaline phosphatase as an indicator for the heat treatment of the milk for cheesemaking Summary The aim of this diploma thesis was to summarize current knowledge about the evaluation of alkaline phosphatase activity as an indicator of heat treatment of milk for production of dairy products in theoretical part. In experimental part were comparised 2 methods for this enzyme …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslava Potůčková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MALÍNSKÁ, Hana. \textit{Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/kwx35d/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Zefektivnění logistického systému Milk Run společnosti Carglass
Ruslana Hubková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights