Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů – Hana Malínská
Hana Malínská
Master's thesis
Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů
Alkaline phosphatase as an indicator for the heat treatment of the milk for cheesemaking
Anotácia:
Alkalickáfosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů Souhrn Cílem diplomové práce bylo v teoretické části shrnout současné poznatky o hodnocení aktivity alkalické fosfatázy jako indikátoru tepelného záhřevu mléka pro výrobu mléčných produktů. V praktické části pak bylo na 110 výrobcích, 8 tvarozích, 49 čerstvých sýrech, 9 čerstvých sýrech s kořením, 7 sýrech ve slaném nálevu …viacAbstract:
Alkaline phosphatase as an indicator for the heat treatment of the milk for cheesemaking Summary The aim of this diploma thesis was to summarize current knowledge about the evaluation of alkaline phosphatase activity as an indicator of heat treatment of milk for production of dairy products in theoretical part. In experimental part were comparised 2 methods for this enzyme …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALÍNSKÁ, Hana. \textit{Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/kwx35d/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Science
Práce na příbuzné téma
-
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko -
Zefektivnění logistického systému Milk Run společnosti Carglass
Ruslana Hubková -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse
Názov
Vložil
Vložené
Práva