Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů – Hana Malínská
Hana Malínská
Diplomová práce
Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů
Alkaline phosphatase as an indicator for the heat treatment of the milk for cheesemaking
Anotace:
Alkalickáfosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů Souhrn Cílem diplomové práce bylo v teoretické části shrnout současné poznatky o hodnocení aktivity alkalické fosfatázy jako indikátoru tepelného záhřevu mléka pro výrobu mléčných produktů. V praktické části pak bylo na 110 výrobcích, 8 tvarozích, 49 čerstvých sýrech, 9 čerstvých sýrech s kořením, 7 sýrech ve slaném nálevu …víceAbstract:
Alkaline phosphatase as an indicator for the heat treatment of the milk for cheesemaking Summary The aim of this diploma thesis was to summarize current knowledge about the evaluation of alkaline phosphatase activity as an indicator of heat treatment of milk for production of dairy products in theoretical part. In experimental part were comparised 2 methods for this enzyme …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MALÍNSKÁ, Hana. \textit{Alkalická fosfatáza jako indikátor tepelného ošetření mléka pro výrobu sýrů}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/kwx35d/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Charakterizace vybraných typů mléčných produktů
Lenka Musilová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Development of the Chinese Milk-Tea Market in Informatization
Pengsen Wang -
Consumption of Bubble Milk Tea in Cambodia
Chanvireak Chou -
Projekt implementace systému Milk Run ve vybrané společnosti
Kamila Gertnerová -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Characterisation of reaction products of milk proteins with transglutaminase
Dmytro Harkavchenko
Název
Vložil
Vloženo
Práva