Optimalizace regulace plevelů v porostech zeleniny se zaměřením na nutriční kvalitu a omezení reziduí herbicidů ve sklizených produktech – Ing. Jaroslav Šuk
Ing. Jaroslav Šuk
Disertační práce
Optimalizace regulace plevelů v porostech zeleniny se zaměřením na nutriční kvalitu a omezení reziduí herbicidů ve sklizených produktech
Optimizing the weed control in vegetable crops with a focus on nutritional quality and limitations of the residues of herbicides in harvested products
Anotace:
Tato práce měl dva cíle. Prvním cílem bylo analyzovat dynamiku degradace obvykle používaných herbicidů v zelenině (salátu, květáku, kedlubnách, mrkvi, cibuli) a porovnat množství reziduí s maximálním limitem reziduí (MRL) stanoveným v Regulation (EC) No. 396/2005 a s požadavky na bezreziduální produkci (do 10 μg/kg účinné látky ve sklizeném produktu). Druhým cílem bylo analyzovat vliv agrotechnických …víceAbstract:
This work had two aims. First aim was to analyze the dynamics of degradation of herbicides commonly used in vegetables (lettuce, cauliflower, kohlrabi, carrot, onion) and compare the amount of herbicide residues with the maximum residue level (MRL) determined by the Regulation (EC) No. 396/2005 and with requirements of non-residue production (up to 10 μg/kg of active ingredient in harvested product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 2. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jursík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠUK, Jaroslav. \textit{Optimalizace regulace plevelů v porostech zeleniny se zaměřením na nutriční kvalitu a omezení reziduí herbicidů ve sklizených produktech}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/kxec1o/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program / obor:
Fytotechnika / Obecná produkce rostlinná
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva