Nina Šonkoľová

Bakalářská práce

Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin

Antimicrobial activity of bacteria isolated from fermented foods
Anotace:
Zkoumání aktivity a mikroorganismů produkující antimikrobiální látky je významné pro potravinářský průmysl. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé testované potraviny a antimikrobiální látky, popsáno možné použití antimikrobiálních látek v potravinářství a shrnuty metody důkazu jejich produkce. V praktické části této práce je popsána izolace mikroorganismů z potravin, jejich typizace a …více
Abstract:
The research of antimicrobial activity and microorganism exhibiting such is of great importance for food industry. In the theoretical part of this thesis are characterised particular tested foods and antimicrobial substances, the possible use of antimicrobials in the food industry and are summarised methods used for proving their production. The practical part of the thesis describes isolation of microorganims …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Šonkoľová, Nina. Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe