Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin – Nina Šonkoľová
Nina Šonkoľová
Bakalářská práce
Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin
Antimicrobial activity of bacteria isolated from fermented foods
Anotace:
Zkoumání aktivity a mikroorganismů produkující antimikrobiální látky je významné pro potravinářský průmysl. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé testované potraviny a antimikrobiální látky, popsáno možné použití antimikrobiálních látek v potravinářství a shrnuty metody důkazu jejich produkce. V praktické části této práce je popsána izolace mikroorganismů z potravin, jejich typizace a …víceAbstract:
The research of antimicrobial activity and microorganism exhibiting such is of great importance for food industry. In the theoretical part of this thesis are characterised particular tested foods and antimicrobial substances, the possible use of antimicrobials in the food industry and are summarised methods used for proving their production. The practical part of the thesis describes isolation of microorganims …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Šonkoľová, Nina. Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganizmy s dekarboxylázovou aktivitou ve vybraných fermentovaných potravinách
Eva Rejchrtová -
Dopad antimikrobiálních látek na rezistenci a virulenci bakterie Escherichia coli
Martin Řiháček -
Střevní sulfát redukující bakterie: morfologická a fyziologická charakteristika.
Oľga Leščanová -
Antimikrobiální efekt přírodních látek na bakterie rodu Arcobacter
Dana Bůžková -
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství
Gabriela Klapálková -
Detekce genů rezistence na antimikrobiální látky u bakterií rodu \kur{Staphylococcus}
Tereza Kotková