Vliv síření na vznik sloučenin vázajících SO2 ve víně – Bc. Andrej Holka
Bc. Andrej Holka
Diplomová práce
Vliv síření na vznik sloučenin vázajících SO2 ve víně
Effects of Sulfiting on Formation of Compounds Binding SO2 in Wine
Anotace:
Tématem této práce bylo měření vlivu velikosti dávek oxidu siřičitého, přidaného do moštu, na tvorbu karbonylových sloučenin. Pojednává o enologických vlastnostech oxidu siřičitého. V jednotlivých kapitolách jsou popsány jeho formy a jejich účinky ve víně. Práce se podrobně věnuje karbonylovým sloučeninám, které se s oxidem siřičitým významně váží. Pojednává o jejich vzniku a možnosti ovlivnění jejich …víceAbstract:
The thesis focuse on the effect of dose levels of sulfur dioxide in the must on the formation of carbonyl compounds. Futhermore it is concerned with oenological properties of sulfur dioxide, its forms and effects on wine. The thesis corroborates in detail carbonyl compounds bind sulfur dioxide and discusses their origin and various options to affect their quantity. Substances that may partially replace …víceAbstract:
Táto práca bola zameraná na vplyv veľkosti dávok oxidu siričitého do muštu na tvorbu karbonylových zlúčenín. Pojednáva o enologických vlastnostich oxidu siričitého. V jednotlivých kapitolách sú popísané jeho formy a ich účinky vo víne. Práca sa podrobne venuje karbonylovým zlúčeninám, ktoré sa s oxidom siričitým významne viažu. Pojednáva o ich vzniku a možnostiach ovplyvnenia ich množstva. Venuje sa …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
- Oponent: Miroslav Horák, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Oxid siřičitý ve vinařské technologii.
Lubomír Ivičič -
Látky vázající oxid siřičitý ve víně
Martina Petrjánošová -
Oxid siřičitý v technologických postupech přípravy vína
Katarína ANETOVÁ -
Vliv obsahu oxidu siřičitého na oxidaci bílých vín
Ondřej Tureček -
Použití vybraných přírodních alternativ k oxidu siřičitému při výrobě vína.
Miroslav Šibrava -
Vliv různé technologie bílého vína na obsah oxidu siřičitého
Antonín Ivan -
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně
Pavel Zálešák -
Vliv oxidu siřičitého na transformaci cukrů a dalších karbonylových sloučenin v reakcích neenzymového hnědnutí
Huong Thu Leová
Název
Vložil
Vloženo
Práva