David Beneš
Bakalářská práce
Výroba šumivých vín v ČR
Sparkling wine produktion in the Czech republic
Anotace:
Cílem této bakalářské práce je porovnání výroby šumivých vín v České republice a ve světě, zejména v Champagne, s ohledem na používané odrůdy. Popisuje celý proces výroby šumivých vín klasickou metodou, včetně použití enologických přípravků. Následně je uveden pokus srovnávající sekty vyrobené z různých odrůd révy vinné a grafické porovnání výsledků.Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to compare the production of sparkling wines in the Czech Republic and in the world, especially in Champagne, with regard to the varieties used. It describes the whole process of sparkling wine production using the classical method, including the use of oenological preparations. An experiment comparing sparkling wines made from different grape varieties and a graphical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Libuše Vrbová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství