Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku \nl{}z plodů rohovníku obecného – Bc. Veronika Ostrá
Bc. Veronika Ostrá
Diplomová práce
Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku \nl{}z plodů rohovníku obecného
The effect of vibratory gridning on the chemical and physical properties of carob powder
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou …víceAbstract:
This master thesis deals with effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder. The theoretical part describes carob, grinding methods and antioxidant properties. The experimental part deals with carob and how different time of grinding carob affects color, particle distribution, sorption, infrared spectrum, antioxidant properties and bioavailability.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
OSTRÁ, Veronika. \textit{Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku $\backslash$nl$\{\}$z plodů rohovníku obecného}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/kzw59a/.
Jak správně citovat práci
Ostrá, Veronika. Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku \nl{}z plodů rohovníku obecného. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.