Bc. Veronika Ostrá

Master's thesis

Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku \nl{}z plodů rohovníku obecného

The effect of vibratory gridning on the chemical and physical properties of carob powder
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku z plodů rohovníku obecného. Teoretická část popisuje rohovník obecný, metody mletí a také antioxidační vlastnosti. Experimentální část se zaobírá tím, jak různá doba mletí rohovníku obecného ovlivňuje barevnost, distribuci částic, sorpční vlastnosti, infračervené spektrum, antioxidační vlastnosti a biologickou …viac
Abstract:
This master thesis deals with effect of vibratory grinding on the chemical and physical properties of carob powder. The theoretical part describes carob, grinding methods and antioxidant properties. The experimental part deals with carob and how different time of grinding carob affects color, particle distribution, sorption, infrared spectrum, antioxidant properties and bioavailability.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ostrá, Veronika. Vliv vibračního mletí na chemické a fyzikální vlastnosti prášku \nl{}z plodů rohovníku obecného. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.