Antimikrobiální účinek extraktů kůry vybraných kambodžských rostlin tradičně používaných proti kažení palmové šťávy – Bc. Veronika Paťhová
Bc. Veronika Paťhová
Master's thesis
Antimikrobiální účinek extraktů kůry vybraných kambodžských rostlin tradičně používaných proti kažení palmové šťávy
Antimicrobial activity of selected Cambodian barks traditionaly used to prevent sugar palm juice spoilage
Anotácia:
Pro prodloužení údržnosti se do palmových šťáv tradičně přidává kůra některých druhů stromů. Cílem této diplomové práce bylo ověřit antimikrobiální aktivitu etanolových extraktů z kůry Azadirachta indica A. Juss., Hopea odorata Roxb., Careya arborea Roxb. a Hopea pierrei Hance proti mikroorganismům Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus cereus, Candida albicans a …viacAbstract:
To prolong the shelf life od palm juice is traditionally added the bark of some tree species. The aim of this diploma thesis was to check an antimicrobial activity of ethanol extracts from barks of Azadirachta indica A Juss., Hopea odorata Roxb., Careya arborea Roxb. And Hopea pierrei Hance against microorganisms Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Bacillus cereus, Candida …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Pavel Nový, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PAŤHOVÁ, Veronika. \textit{Antimikrobiální účinek extraktů kůry vybraných kambodžských rostlin tradičně používaných proti kažení palmové šťávy}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/kzykdn/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Antimikrobiální aktivita extraktů z kopřivy dvoudomé (Urtica dioica)
Július Zemaník -
Antimikrobiální aktivita extraktů z řepíku lékařského (Agrimonia eupatoria)
Viktor Bartošík -
Antimikrobiální aktivita hemolymfy včely medonosné, Apis mellifera L.
Miroslav Vacl -
Antibakteriální aktivita a synergický potenciál fenolických sloučenin z kůry kořenů Morus alba
Gabriela Škovranová -
Evaluation of new and promising botanical preparations on insecticidal activity of brassica vegetable pests
Nambe Jababu -
Vliv extraktů kůry vybraných kambodžských rostlin na etanolové kvašení a růst kontaminujících mikroorganismů v nápojích
Polina Cherepanova -
Rozšíření provozovny juice baru
Kateřina Zdráhalová -
Owasp Juice Shop a jeho možnosti využití při praktické výuce bezpečnosti webových aplikací
Kristýna Hasilíková
Názov
Vložil
Vložené
Práva