Jakostní hodnocení pšenice a mlýnských výrobků se zaměřením na pečivárenské užití – Iva Benešová
Iva Benešová
Diplomová práce
Jakostní hodnocení pšenice a mlýnských výrobků se zaměřením na pečivárenské užití
Quality evaluation of wheat and grain mill products with a focus on pastry use
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výběrem a hodnocením potravinářské pšenice pro pečivárenské užití. Na rozdíl od pšenic vhodných pro pekárenské využití je pro výrobu pečivárenského zboží potřeba využít mouky s nízkým obsahem N-látek a lepku a s nízkým sedimentačním indexem. K zabezpečení požadované specifické jakosti pšenice a vyrobené mouky je nutná upravená odrůdová agrotechnika. Ve spolupráci s pěstiteli …víceAbstract:
This thesis deals with the selection and evaluation of food wheat for pastry use. Unlike wheat suitable for oven use is for the manufacture pečivárenského goods need to use flours with a low content of N compounds and gluten free and low sedimentation index. To ensure the required specific quality wheat flour produced is necessarily governed by varietal agrotechnika. In cooperation with growers and …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BENEŠOVÁ, Iva. \textit{Jakostní hodnocení pšenice a mlýnských výrobků se zaměřením na pečivárenské užití}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/l041i8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Vliv půdně klimatických podmínek na kvalitativní parametry produkce sóji
Jan Rejman -
Studium vlivu podnožových odrůd na kvantitativní a kvalitativní parametry během zrání hroznů
Jiří Těthal -
Vliv síťoviny na kvalitativní parametry sklízených hroznů.
Marek Sendler -
Vliv posklizňové dopravy a čištění na kvalitativní parametry potravinářských zrnin
Tomáš Kušev -
Kvalitativní parametry mražených ovocných výrobků
Daniel Nechvíle -
Vliv selenu v dietě nosnic na kvantitativní a kvalitativní parametry snášky
Tomáš Šiplák -
Vliv přídavku glycerolu v různých fázích výroby beraních inseminačních dávek na jejich následné kvalitativní parametry po rozmrazení
Anna Boudová -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková
Název
Vložil
Vloženo
Práva